Nakon žalbe novinara Milovana Brkica MUP Srbije

Krivicna prijava zbog zlostavljanja u službi

Beograd - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obavestilo je zvanicno novinara Milovana Brkica da je pokrenulo krivicni postupak protiv vodnika Branka Puljarevica -Pufte, pripadnika Dešurne službe SUP u Beogradu uvažavajuci Brkocevu pritužbu da ga je Puljarevic zlostavljao.
U dopisu koji je potpisao savetnik ministra unutrašnjih poslova major Milorad Todorovic navodi se da je protiv Puljarevica podneta krivicna prijava nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivicno delo zlostavljanja u službi. Brkic je obavešten dopisom iz MUP, koji je potpisao pomocnik nacelnika službe generalnog inspektora pukovnik Milorad Veljkovic i da je podneta krivicna prijava protiv Puljevica, ali da je odbijena njegova predstavka u kojoj se žalio na izvršen pretres njegovog stana bez naloga suda i što je proveo u pritvoru 30 dana. Navodi se da je taj Brkicev zahtev odbijen kao neosnovan, jer su policajci SUP u Beogradu postupali u skladu sa ovlašcenjima Naredbe o posebnim merama koje se primenjuju za vreme vanrednog stanja.
U dopisu iz kabinata ministra i se navodi da je protiv Puljarevica podneta krivicna prijava 13. avgusta, dok pomocnik generalnog inspektora navodi 16. avgust.

V. Z. C.